Eco-mission EN Eco-mission NL Eco-mission ES

Verbouwen

ECOLOGISCH VERBOUWEN, RENOVEREN EN RESTAUREREN

Net als ecologisch bouwen levert verbouwen met ecologische materialen u een gezonder leefklimaat op door de goede vocht- en warmteregulering. De natuurlijke isolatiematerialen zijn een zeer goed alternatief voor de conventionele, zonder kans op irritatie van huid en luchtwegen.

Isovlas bijvoorbeeld heeft de hoogste warmteopslagcapaciteit, werkt optimaal temperatuurregulerend (’s zomers koel en ’s winters warm), is optimaal geluidsisolerend en brandveilig, vochtregulerend en in prijs vergelijkbaar met gewone isolatie. Pavatherm  is een drukvaste houtvezelplaat voor binnen, beschermt tegen kou en zomerhitte en geeft ook een goede geluidsisolatie. Maar natuurlijk zijn er nog vele andere isolatiematerialen die elk hun eigen voordelen hebben, afhankelijk van de situatie.

Leem is een wandstuc die met u meeleeft. Is de lucht vochtig, dan wordt dit vocht door de leem opgenomen. Als het droger wordt geeft de leem weer vocht af aan de ruimte. Hetzelfde gebeurt met warmte. Bovendien is leem ook schimmelwerend en bacteriedodend en is het geheel vrij van schadelijke stoffen. Een heel gezond binnenklimaat dus, en onschadelijk voor het milieu.

Leem is uitermate geschikt voor het interieur en is ideaal in combinatie met wandverwarming. Het bestaat uit puur natuurlijke klei en zand, soms ook stro. De  leem is niet bestand tegen mechanische beschadiging en stromend water, maar kan wel weer zeer eenvoudig en nagenoeg onzichtbaar gerepareerd worden. Al onze leem en Tadelaktproducten worden geleverd door Tierrafino, marktleider op dit gebied. De basisleem is er in 2 kleuren: bruin (met of zonder stro) en rood (met stro). Dit zijn de natuurlijke kleuren die het heeft bij de winning ervan. Meestal kiest men voor een afwerklaag van leemfinish of leemverf, die ook goed ademen  en dus de vochtregulerende werking niet verstoren. De leemfinish en leemverf zijn in 8 kleuren leverbaar (zie www.tierrafino.nl)  Ook zijn ze onderling goed te mengen zodat oneindig veel tinten mogelijk zijn.

Stucco Lustro is een glansstuc die licht waterafstotend is en daardoor ideaal voor vochtige ruimtes zoals keuken, toilet en badkamer. Door deze stuc in het drogingproces te polijsten met een z.g. Japanse spaan krijgt het zijn glans. Subtiele kleurnuances ontstaan door verschillen in diepte van de glans, wat voor een zeer fraai en stijlvol resultaat zorgt. Ook Stucco Lustro is leverbaar in 8 kleuren, die weer uitstekend te mengen zijn. Kijk voor het overzicht op www.tierrafino.nl.  Door toevoeging van pigmenten is het mogelijk het kleurenscala onbeperkt uit te breiden.

Stucco Lustro is niet geschikt voor de z.g. natte delen zoals de douche. Maar daar is Tadelakt, de originele Marokkaanse kalkpleister uit Marrakech weer ideaal voor.

Bij het renoveren van de badkamer kan het interessant zijn een douche-WTW te plaatsen (WTW=WarmteTerugWinning). Bij dit systeem wordt het koude water dat naar de douchekraan gaat voorverwarmd door het warme water uit het doucheputje, zonder daarmee in aanraking te komen natuurlijk. En misschien vindt u CV-radiatoren lelijk, of staan ze altijd in de weg. Of ze passen niet in uw monumentale pand, gewoonweg omdat ze er niet in thuis horen. Dan kan wandverwarming een oplossing voor u zijn. Of een leemkachel, met of zonder warmtewand. Beiden geven ze stralingswarmte, de meest aangename warmte, en de leemkachel geeft daarbij ook nog de sfeer van een open haard.

Genoeg mogelijkheden dus om uw woongenot te vergroten en uw huis nog sfeervoller te maken.

Voor meer informatie of een offerte-aanvraag kunt u vrijblijvend contact  met ons opnemen.

| Website laten maken door Best4u Group B.V.