Eco-mission EN Eco-mission NL Eco-mission ES

Strobouw

VOORDELEN EN MOGELIJKHEDEN

In tegenstelling tot de VS, Canada, Australië en de ons omringende landen blijft de strobouw in Nederland tot nu toe achter. Dat verbaast ons, want de voordelen zijn enorm.

Geen ander huis is zo goed geïsoleerd (isolatiewaarde R6) en zo milieuvriendelijk, heeft zo’n enorme geluidsisolatie (± 54 dB) en zo’n gezond leefklimaat. De leemlagen op het stro beschermen het tegen vocht en maken het zeer brandveilig (1,5 á 2 uur brandvertraging) en zijn bovendien schimmelwerend en bacteriedodend. In tegenstelling tot wat men vaak denkt is een strohuis ook zeer sterk (de aardbevingsbestendigheid is fenomenaal) en de architectuur is zeer fraai door zijn dikke muren (± 45 tot 55 cm) en alle mogelijkheden die dat biedt. Het bouwen is relatief goedkoop omdat een lichte fundering volstaat en ook relatief eenvoudig,  wat het zeer geschikt maakt voor sociaal-maatschappelijke projecten.

Eén ding is echter heel belangrijk: het stro moet droog blijven tijdens de bouw en gedurende de levensduur van het object, dus een goed ontwerp en een goede constructie zijn van groot belang. Zo kiest men meestal voor een watervaste kalkpleister voor de buitenmuren, maar een afwerking met bijvoorbeeld hout kan ook.

U kunt ons van Eco-Mission benaderen voor al uw (stro)bouwwerken. Niet alleen voor uw huis en/of bedrijfsruimte, ook een (woon)keukenaanbouw,  een atelier, kantoor of guesthouse bijvoorbeeld. Maar ook een boerenschuur of stallen zijn natuurlijk mogelijk, want ook voor dieren is het leefklimaat veel gezonder. Ze  zullen minder antibiotica nodig hebben, en zich zichtbaar beter voelen. Voor grote opdrachten beschikken wij over een goed netwerk van vakmensen, dus ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

De voordelen zijn misschien nog beter merkbaar in uw vakantie- of weekendhuisje. Het voelt er altijd prettig aan door de vocht- en warmteregulerende werking van de leem, ook al bent u er lang niet geweest. Eventueel met een leemkachel (met of zonder warmtewand) heeft u weer snel een aangename warmte, met  de gezelligheid van een open haard.

En dan nog één ding. Wij zijn ook erg ambitieus in het cradle to cradle  bouwen, en het (her)gebruik van oude bouwmaterialen zoals deuren, plafondbalken en vloerdelen past daar uitstekend bij. Zo kunnen we desgewenst de sfeer creëren van bijv. een oud-Hollandse boerderij, een typische Finca of uw eigen stukje Marrakech.

Voor meer informatie of een offerte-aanvraag kunt u vrijblijvend contact  met ons opnemen.

| Website laten maken door Best4u Group B.V.