Eco-mission EN Eco-mission NL Eco-mission ES

Projecten en onze Eco Mission

SOCIAL ENTERPRISE:

Begin Juni 2013 hebben wij ons aangemeld bij Social Enterprise.nl. Mens, Milieu en Maatschappij zijn immers altijd alledrie even belangrijke uitgangspunten geweest bij het ondernemen. In 2012 hebben wij zeer goede ervaring opgedaan in het koppelen van ervaren timmerlieden aan jongeren vanuit de Wajong-regeling, de ervaren timmerman heeft een extra paar handen en kan 1op 1 zijn ervaring en vakmanschap op de jongere overbrengen. Beetje bij beetje, elk op hun eigen manier. En dat werkt prima!              We verwachten volgende maand aan de laatste voorwaarde te kunnen voldoen.

STICHTING DE GROENE VERBINDING:

Half Juni 2013 hebben wij het initiatief genomen de Stichting de Groene Verbinding op te richten welke als doel heeft een gezonde en duurzame verbinding tot stand te brengen en te onderhouden tussen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de (bevoorrechte) mens, het milieu en de maatschappij. Meer nieuws hier over volgt binnenkort.

MEDIA:

Een ander project waar wij ons al 2 jaar voor in zetten is de nieuwbouwwijk bij Anna's Hoeve aan de rand van Hilversum. Als maatschappelijk verantwoorde én betrokken onderneming vinden wij het van het allergrootste belang dat deze wijk zo duurzaam mogelijk wordt ontworpen, ingericht en gebouwd. We hebben het initiatief genomen de Vereniging voor Duurzaam Wonen Anna's Hoeve op te richten,  juist omdat deze wijk in 2014 zal verrijzen tussen Het Laarder Wasmeer  (beschermd gebied van het Gooisch Natuur Reservaat) en het prachtige 80 jaar oude tot natuur verworden Dudok-Stadspark Anna's Hoeve. Het ontwerp van de wijk is vastgesteld in het Masterplan Anna's Hoeve Inmiddels gaan de kavels van de 1e fase 21 September in de verkoop, begint ook het ledental gestaag te groeien en hebben we serieuze plannen om een ecologische stadsboerderij met theehuis vlakbij de ecowijk te realiseren, evenals Urban Farming op zoveel mogelijk plekken in de wijk.  Alle informatie over dit project kunt u vinden op http://www.duurzaamwonenannashoeve.nl

PROJECTEN:

In 2010 hebben wij 3 weken meegewerkt aan de bouw van een woonhuis van strobalen en leem in Veghel (NB). Ook hebben wij ruim 2 maanden intensief meegewerkt aan de strobalenbouw en het lemen van de strobalenmuren van de Bed and Breakfast van sde Aalshof in Haps (NB).

In 2011 hebben wij met Tuvalu Strobouw uit Amsterdam gewerkt aan een clubhuis met woonhuis van strobalen en leem in het Westerpark, voor de Ponyclub in het park. I.v.m. het uitlopen van de planning zijn wij verder niet meer bij dit project betrokken.

In Weesp zijn wij de onderaannemer geweest voor de strobalenmuren van een woonhuis met kaaswinkel voor een biologische melkveehouderij met eigen kaasmakerij aan de Vecht, op verzoek van Orio-Architecten uit Maarssen. In Oktober/November hebben wij daar met een ploeg van 7 mensen in twee-en een halve week alle buitenmuren opgetrokken. In de lente zijn de muren van de geluidsstudio in strobalen opgetrokken, waarna het leemstucwerk kon beginnen. Inmiddels is de kaaswinkel open op vrijdagmiddag en zaterdag, en Wendela en Boy Griffioen hebben zelfs al de 3e prijs gewonnen op de Horecava met hun heerlijke kaas! ( www.degroenegriffioen.nl )

Voor een ander project van Orio-Architecten, een villa aan de rand van Bussum hebben wij in een samenwerkingsverband met ing. Pieter Hoogendoorn van PCH Bouwkunde uit Almere de prefab-elementen met stro als isolatiemateriaal geleverd. Het huis is deze lente geassembleerd en de afbouw is in volle gang.

Na de zomer zijn wij begonnen met de bouw van een vrijstaand woonhuis in Almere poort. Het betreft een eigen ontwerp met een mediterrane tint, afgestemd op de wensen van de klant. De fundering is beton, een eis van de gemeente Almere. De prefab-elementen hebben wij in de eigen werkplaats gemaakt met 33m3 hennepvezel als isolatiemateriaal, waardoor de woning een gemiddelde Rc-waarde (vloer, wand en dak) heeft van rond de 7. Dit is 2x de norm!  In december kon het huis geassembleerd worden, inclusief enkele dragende binnenwanden. Sindsdien zijn ook alle andere binnenwanden opgetrokken met daarin de benodigde elektra, riool- en waterleidingen. Alle kozijnen zijn geïsoleerd en voorzien van 3-dubbel glas.  De binnenwanden hebben een leemlaag van 4-6 mm, de binnenkant van de buitenwanden ruim 3 cm. De buitenzijde heeft een kalkstuc gekregen die het huis tegen weer en wind beschermd. Ook krijgt de woning een grasdak en enkele zonnepanelen, en is regenwateropvang voorbereid.                                                                                                                                                      

Opnieuw bijzondere architectuur in Homeruskwartier staat er boven het artikel over de prijs voor de architectuurbijdrage die wij met ons 1e eigen ontwerp in Almere Poort hebben gewonnen!
De gemeente Almere heeft deze prijs toegekend. Volgens supervisor Art Zaaijer is het een "waanzinnig" ontwerp. Wat de woning zo bijzonder maakt, is de samenhang tussen interieur en exterieur. De buitenkant is sober, ruw en zelfs wat bonkig. Wat van buiten nog stoer lijkt is van binnen juist heel gevoelig en fijnzinnig. Ruwe bolster, blanke pit maar onmiskenbaar één vrucht. De link naar het bericht kunt u kopiëren naar uw browser:  http://www.almere.nl/over-almere/actueel/nieuwsitem/artikel/woning-ik-bouw-in-mijn-tuin-in-almere-poort-krijgt-architectuurbijdrage-van-gemeente-almere/

| Website laten maken door Best4u Group B.V.