Eco-mission EN Eco-mission NL Eco-mission ES

Over ons

INSPIRATIE EN MOTIVATIE

Halverwege de jaren ’90 verhuisden wij naar het zonnige eiland Ibiza, en begonnen daar een horecagelegenheid in de haven van de oude stad, in “Sa Penya”. In het 2e jaar vonden we een prachtige bijna 500 jaar oude Finca in de bergen van San Augustin, die al jaren had leeggestaan. Er moest heel veel aan gebeuren, een enorme uitdaging dus. We hebben deze typische boerderij met zijn Moorse invloeden in de daaropvolgende jaren stap voor stap gerestaureerd, met respect  voor de oude details en met behulp van de juiste vakmensen.
In die jaren werden wij meer en meer geraakt door de eenvoud en de ecologie van de Finca’s, de eenheid met de omliggende natuur en de elementen. Vooral het aspect van het bouwen met de op het land aanwezige materialen en het benutten van de zonnewarmte en het regenwater spraken ons heel erg aan.

Na 6 jaar in de horeca ging het roer weer om. De ervaring van de restauratie van de Finca en het werken met vakantiegangers kwamen ons goed van pas. In de zomer beheerden we 12 luxe vakantiehuizen (waarvan 3 Finca’s) van goede vrienden, en in de winter namen we tijdens hun afwezigheid de bouwbegeleiding waar van nieuwe objecten. Een zeer leerzame periode aangezien zij zeer gerenommeerde (binnenhuis)architecten zijn.(Zie www.harissa.nl)

Enkele jaren later, terug in Nederland raakten wij steeds meer geïnteresseerd in ecologisch bouwen en alles wat daarmee te maken had. Tot we op die zoektocht de strobouw tegenkwamen. Weer geraakt door de eenvoud en de hoge ecologische waarde (cradle to cradle), dezelfde sfeer als de Finca’s met hun dikke muren en mooie nisjes, en hetzelfde veilige en behaaglijke gevoel. Onze uitgebreide studie van de oude Finca’s kwam eindelijk echt van pas. Want al onze ervaringen en bevindingen, samen met het bewustzijn dat bouwen niet alleen anders moet maar ook zeker kan hebben ons gebracht tot het beginnen van Eco-Mission.

Naast het bouwen met stro doen wij dat ook met andere gezonde isolatiematerialen zoals vlaswol en hennepvezel, en ook daarmee kunnen wij natuurlijk dezelfde sfeer creëren. Indien u een huis wilt laten bouwen met zoveel mogelijk natuurlijke materialen en daarbij zo optimaal mogelijk gebruik wil maken van de elementen, neemt u dan vooral contact met ons op. Wij kunnen u dan al in een vroeg stadium adviseren.

SOCIAAL ONDERNEMEN

Na de eerste vier jaar en een moment van bezinning hebben wij uiteindelijk de draai gegeven aan het bedrijf die wij altijd al voor ogen hebben gehad. 2012 was een zeer hectisch jaar geweest met hele mooie en hele moeilijke momenten, een echte eye-opener. De mooiste ervaring van dat drukke jaar is het zien groeien van een jongeman uit Almere geweest die wij via de Wajong-regeling hadden aangenomen. Dat heeft ons doen besluiten een stichting in het leven te roepen om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Medio juni 2013 zal de  Stichting de Groene Verbinding notariëel een feit zijn. Doel van de stichting is het tot stand brengen van een gezonde en duurzame verbinding tussen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt  en de (bevoorrechte) mens, het milieu en de maatschappij. Niet alleen deelnemen aan de maatschappij staat daarin centraal maar ook een gezond leefpatroon en gezonde voeding is van belang, het verbeterd immers allemaal de kwaliteit van leven. Dit bereiken wij onder andere door iedere dag voor een gezonde en lekkere lunch te zorgen met zoveel mogelijk produkten van de eigen Urban Farming.  Met o.a. de Urban Farming willen we juist ook  de buurtbewoners bereiken om zo de "groene" verbinding tot stand te brengen.

De stichtng zal voor ons prefab-houtskeletten gaan vervaardigen en chalets van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Zeer goed geïsoleerd, onderhoudsarm en met een heerlijk binnenklimaat. Duurzaamheid ten top!  Uiteraard zullen wij er voor zorg dragen dat de kwaliteit gewaarborgd is door iedere Wajongere of jonge werkloze aan een ervaren timmerman te koppelen. Doordat  zij één op één als team werken kunnen wij instaan voor de kwaliteit van het werk én van de kennisoverdracht.  In samenwerking met de diverse lokale natuurbeschermers zal de stichting tevens vogelnestkasten, vleermuiskasten en bijenkasten van 100% natuur- en diervriendelijke materialen gaan produceren. Evenals tuinhuisjes, schuren, carports en hondehokken.  Met of zonder sedumdak.

| Website laten maken door Best4u Group B.V.