Eco-mission EN Eco-mission NL Eco-mission ES

Home

ECOLOGISCH BOUWEN  EN  VERBOUWEN

Eco-Mission is uw partner voor ecologisch bouwadvies, bouwbegeleiding en bouwuitvoering.  Dat ecologisch bouwen meer dan wenselijk wordt onderschrijft nu zelfs al het Planbureau voor de Leefomgeving (publicatie 21-06-2011).  Door oeroude bouwmaterialen te combineren met de modernste technieken kunnen we de meest comfortabele en energiezuinige huizen bouwen. En dat die huizen er net zo hip uit kunnen zien als we willen spreekt voor zich. Het is onze Eco-Mission aan iedereen te laten zien dat dit geen utopie is, maar betaalbare werkelijkheid. Daarom hebben we ons als doel gesteld iedereen die ecologisch wil bouwen en/of verbouwen van nuttige informatie te voorzien, en de cliënt te adviseren in de voor haar/hem belangrijke afwegingen met betrekking tot het project.
Het spreekt voor zich dat wij dit het liefst zo ecologisch mogelijk doen, maar wij respecteren uw eigen keuzes hierin, en zien ieder aspect dat ecologisch uitgevoerd wordt als winst voor mens en milieu.

U kunt bij ons terecht voor ecologisch bouwadvies. Het ontwerp, de bestemming van de ruimte, de materialenkeuzes en uw persoonlijke wensen stemmen wij zo goed mogelijk op elkaar af. En misschien wilt u niet alleen ecologisch (ver)bouwen, maar ook verwarmen met aardwarmte, regenwater opvangen voor de tuin of ook filteren voor het toilet en de wasmachine. En ook een groen dak, of een zonneboiler?  Wij adviseren u, en waar wij bij de eventuele uitvoering werkzaamheden niet zelf kunnen uitvoeren schakelen wij specialisten in.

Ook voor ecologische bouwbegeleiding kunt u bij ons terecht. Wilt u zelf een deel van het werk uitvoeren? Dan wijzen wij op de belangrijke aandachtspunten en adviseren wij welke dingen u beter aan een specialist kunt overlaten. Tijdens het gehele bouwproces kunnen wij u dan blijven begeleiden, ook kunnen wij workshops organiseren voor het bouwen van de strowanden en het aanbrengen van de leem.

Speciaal voor sociaal-maatschappelijke instellingen e.d. zoals zorgboerderijen, stichtingen en verenigingen, natuurbeschermingsorganisaties en kinderboerderijen kunnen wij een op maat gemaakt bouwbegeleidingsproject aanbieden waarin cliënten en/of vrijwilligers kunnen participeren, want de strobouw is door de eenvoud en de natuurlijke materialen bij uitstek geschikt voor maatschappelijk verantwoord en maatschappelijk betrokken projecten. In 2012 hebben wij ervaring opgedaan in het werken met een jongeman vanuit de Wajong-regeling, dit is ons zo goed bevallen dat wij bij voorkeur bij al onze projecten blijven doen. Door elke jongere te koppelen aan een ervaren timmerman kunnen we toch kwaliteit garanderen voor een concurrerende prijs.

Onze specialiteit in ecologische bouwuitvoering is de strobouw, bij voorkeur met een beperkt houtskelet omdat hout uiteraard niet onbeperkt voorradig is. Door het gebruik van FSC-hout uit Europa of nog beter uit Nederland zelf beperkt men de CO² uitstoot nog verder. Het meest ideaal natuurlijk is een goed geïsoleerd huis te bouwen met materialen uit de directe omgeving die bovendien herbruikbaar en/of composteerbaar zijn, het cradle to cradle bouwen. En door de zeer goede isolatie bespaart u voor de rest van uw leven enorm op de energiekosten.

Ecologisch verbouwen levert u ook enorme voordelen op. Het binnenklimaat verbetert aanzienlijk, en het woongenot zal flink toenemen. Altijd een win/win situatie dus, voor mens en milieu.                                                

Heeft u plannen om te gaan verbouwen of een aanbouw te plaatsen, of om geheel nieuw te bouwen kunt u voor meer informatie vrijblijvend contact met ons opnemen.

| Website laten maken door Best4u Group B.V.